Op bezoek bij Willem en Richard aan de Costa Blanca in Spanje

We hebben passie voor het vinden van verborgen pareltjes bij Nederlandse eigenaren in het buitenland. Bij ons vind je vakantie adressen in Europa en we kunnen wel zeggen dat deze vakantie accommodatie een verborgen plek is. We stellen graag Richard Steenblik en Willem Pieffers aan jullie voor. Zij zijn trotse eigenaren van Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes in Spanje. Deze prachtige accommodatie is gelegen op een verborgen plek in de bergen van de Costa Blanca in de provincie Alicante. Je kunt hier logeren in verschillende, maar authentieke vakantie accommodaties. Ze hebben in totaal zes Bed & Breakfast kamers, een grote Glamping Suite (tent) en twee oude, prachtig gerenoveerde vakantiehuizen met ieder een eigen privé zwembad! Ook hebben ze een schaapsstal verbouwd als natuurhuisje met een gezamenlijk groot smaragdgroen zwembad.

Agriturismo Refugio Marnes is ontstaan uit een droom die 24 jaar geleden werkelijkheid werd toen ze Nederland verlieten voor Spanje. Op een prachtige locatie in de Costa Blanca, hebben ze een verwaarloosde boerderij omgetoverd tot een unieke en duurzame vakantieplek. De accommodatie biedt 25 hectare grond, ideaal voor wie op zoek is naar een serene vakantie ver weg van het massatoerisme.

Maar wie zijn Richard en Willem van Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes eigenlijk?

Richard Steenblik
Een geboren Rotterdammer, maar een Twentenaar in hart en nieren. Opgegroeid in Borne en Hengelo. Richard heeft een brood en banketopleiding in Almelo gevolgd, vervolgens doorgestudeerd en heeft hij de MTS Levensmiddelen Technologie in Ede gedaan. Bij Nederlands Instituut voor Zuivel Onderzoek (NIZO) heeft hij ruim 13 jaar in verschillende functies gewerkt. Hier mocht hij zijn aandeel leveren in de kwaliteitszorg en meewerken aan nieuwe kaasproducten. Hier kun je denken aan de bekende Nederlandse kazen zoals Old Amsterdam en Milner. Cool hé? We blijven tenslotte toch Nederlanders 😉?

Levensmiddelen, voeding en koken zijn een rode draad in Richard’s leven. Tijdens zijn werk bij NIZO heeft hij Hogere Agrarische school gedaan. In Spanje heeft hij meer ‘levensmiddelen’ ervaring opgedaan in restaurantkeukens. Koken is zijn grote passie, daarom kookt hij twee keer per week voor de gasten van Agriturismo Refugio Marnes en dat doet hij met heel veel liefde en inzet. Zijn hobby’s zijn daarom ook lekker koken, wijnen en gezellig tafelen. Maar buiten dat, is hij ook graag bezig met: planten, tuinieren, huisdieren, vissen en wedstrijdzwemmen. Hij heeft zelfs in Benissa (Alicante) een zwemclub opgericht. Hij neemt graag deel aan travesia’s (lange afstand zwemmen op zee).

Willem Pieffers
Willem is geboren in Delfzijl, voor een deel opgegroeid in Duitsland en daarna in Rhenen. Hij heeft een land- en tuinbouw achtergrond, waarna hij naar de MTS (het NIMETO, een vormgevingsopleiding in brede zin) in Utrecht is gegaan. Deze opleiding heeft hij niet afgemaakt. Tussen deze opleiding en zijn militaire diensttijd heeft hij op een manege gewerkt en als assistent dolfijnentrainer in Ouwehands Dierenpark.

Na zijn militaire diensttijd is hij de gezondheidszorg ingerold en heeft hij 13 jaar in de psychiatrie gewerkt. Het grootste gedeelte van die tijd heeft hij op een open opname afdeling in Nijmegen gewerkt. Toen Willem in de GGZ werkte, heeft hij ontdekt dat mensen ontzettend interessant zijn. Dit kan hem oneindig boeien. Hobby’s van Willem? Vooral veel lachen! Maar ook wandelen met de honden (ze hebben twee Galgos Españoles), ontwerpen en vormgeven, fitness, lezen, persoonlijke ontwikkeling, (boerderij) dieren, paarden, elektrische auto’s en alles wat met technologie en milieu te maken heeft. De energie transitie en duurzaam toerisme is een grote passie van Willem.

Foto: patio Finca Iris

Wat maakt Willem en Richard een goed team?
Richard een diesel, Willem een sprinter, Richard praktisch en steady, Willem visueel/conceptueel en een stuiterbal. En in relatie met Refugio Marnes neemt Richard vooral de consumptieve, logistieke en hospitality kant van het bedrijf voor zijn rekening, en Willem de techniek, marketing en financiën. 

Ze zijn jaren een stel geweest, maar ook al heel lang (13 jaar) geen stel meer en beiden gelukkig in een andere relatie. Willem met Javi en Richard met Sergio, beide Spanjaarden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ze behoorlijk zijn geïntegreerd in de Spaanse samenleving. Ze werken echter nog steeds met evenveel plezier en liefde aan dit veelzijdige en altijd boeiende bedrijf en project.

Ze zochten een plek waar het mooier weer was dan in Nederland, meer ruimte en totale rust. Na zoveel jaren kunnen ze inderdaad zeggen dat gasten rust zoeken op hun vakanties.

Hun keuze voor Spanje was deels toeval dankzij contacten zoals hun vriend Nacho Sever uit Zaragoza. Ze wilden op rijafstand van Nederland blijven en vonden hun plek in Javea en uiteindelijk in Marnes. Deze regio biedt rust, natuur en ruimte die in Nederland zeldzaam is. Spanje heeft een prettig en liberaal karakter, wat hen een thuisgevoel geeft. De prachtige omgeving van Refugio Marnes en het binnenland van de Costa Blanca waren doorslaggevend.

Hieronder vind je een opsomming van de verschillende accommodaties die Willem en Richard aanbieden.

  • B&B Spanje, Los Establos – 3 B&B kamers
    • Ze hebben drie ruime B&B kamers met ieder een eigen badkamer en hun eigen ingang en komen uit op een groot balkon/terras met prachtig uitzicht op een privé dal en op de bergen achter Agriturismo Refugio Marnes. Verder beschikken de gasten over een gezamenlijke, ruime woon- eetkamer en een keuken.
  • B&B Spanje, La Finca – 3 B&B kamers
    • La Finca beschikt over één B&B kamer met badkamer en suite. De andere twee kamers hebben een gedeelde badkamer die op de gang ligt. Alle drie de kamers zijn gelegen op de 1e verdieping. Beneden hebben ze echter de beschikking over een heerlijke veranda om te chillen. De gasten van La Finca kunnen onbeperkt gebruik maken van het prachtige zwembad.

  • Vakantiehuis Spanje, Finca Iris, te huur met privé zwembad
    • Dit is een 6 tot 8 persoons natuurhuis in een oude, stijlvolle Finca. Finca Iris is een vakantiehuis met een eigen zwembad. Geen ruis, maar totale rust! Hier vind je alleen maar zon, bergen en natuur.

  • Glamping tent Spanje, La Jaima – luxe huurtent
    • De glamping tent is 10×5 meter en de nok is maar liefst 5 meter hoog. Deze hoogte zorgt er voor dat de tent ook hartje zomer een heerlijke plek is om te logeren! Deze glamping is voorzien een geheel eigen badkamer én keuken. Uiteraard beschik je hier over warm en koud stromend water en een koelkast. Voor de warmere dagen zorgt een prachtige industriële ventilator voor een prettig briesje.

  • Vakantiehuis Spanje, Casa Grillos – oude boerderij met privé zwembad
    • Weg van massatoerisme, kom met jouw vrienden of familie genieten van dit vakantiehuis aan de Costa Blanca met privé zwembad. Je kunt hier met 8 personen terecht. Het vakantiehuis beschikt over 4 slaapkamers waarvan er 3 op de bovenverdieping liggen en 1 op de beneden verdieping. Het huis heeft 3 badkamers en een ruime woonkamer met openslaande deuren naar het terras. Achter de woonkamer geven ´en suite´ deuren toegang tot de tv kamer met een lounge hoek en een kleine bibliotheek.

  • Natuurhuisje Spanje, La Ruina – je eigen kleine Finca
    • Dit vakantiehuisje is geschikt voor maximaal 4 personen. Dit natuurhuisje in Spanje is een gerestaureerde schaapskooi en bestaat uit een woonkamer, met een slaapzolder voor twee personen, keuken, badkamer en een slaapkamer. De inrichting van het huis is modern, maar met behoud van de eeuwenoude materialen en elementen.

“Na 17 jaar bouwen en integreren in de Spaanse cultuur, zijn wij experts geworden in gastvrijheid en het inrichten van duurzame accommodaties. Met hoge beoordelingen, zorgen ze ervoor dat onze gasten een onvergetelijke vakantie beleven.”

Waarom kozen Nederlandse eigenaren Willem en Richard voor Spanje?

  • Rust en natuur: Mensen zoeken tijdens hun vakantie steeds meer rust, natuur en ruimte. Onze ervaring toont aan dat gasten genieten van het 'niets moeten'. Houd je meer van het bruisende toerisme? Dan ben je binnen 25 minuten op de kustweg.
  • Unieke plekjes: Vakantiegangers die massatoerisme willen vermijden, zoeken bijzondere plekjes zoals Refugio Marnes, waar je kunt genieten in vakantiehuizen, B&B kamers of een glampingtent.
  • Mooie omgeving: De adembenemende omgeving van de Costa Blanca biedt een perfecte vakantie ervaring en ontspanning in Spanje. Ook kun je in de omgeving genieten van wandelen, fietsen, mountainbiken en/of sportklimmen. Als je veel waarde hecht aan een groene vakantiebestemming, dan heb je het vast bij Willem en Richard naar je zin!

“Duurzaam Toerisme: Casa Rural is volledig off-grid en richt zich op duurzame energie en waterbeheer, perfect voor milieubewuste reizigers.”

Het off Grid wonen en werken heeft hen ook een andere blik gegeven op de grote problemen waar onze wereld voor staat. Het CO2 probleem en de waterschaarste zijn in Spanje best urgent maar Willem en Richard geloven in technologische oplossingen. Bovendien geloven ze in de creativiteit van de mens en dat die in staat is de door ons zelf veroorzaakte problemen op te lossen. Ze geloven heel sterk in het potentieel van Spanje als het gaat om het opwekken van duurzame energie en het managen van de problemen rondom water. Ze geloven in het landelijke toerisme of Agriturismo in Spanje, dat toch een beetje een ondergeschoven kindje is in de Spaanse toeristenindustrie.

Door handen en voeten te geven aan al hun ideeën en idealen zijn ze ondertussen een duurzame vakantiebestemming in Spanje geworden. Willem is als Spin off van Refugio Marnes een niche onroerend goed bedrijf begonnen, Rustic Property Spain, daar helpt hij mensen aan hun Spaanse droom (Finca of oud dorpshuis).

Omgeving

De Costa Blanca is gelegen in het zuidoosten van Spanje en strekt zich uit tussen de plaatsen Denia en Pilar de la Horadada. Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes ligt in de provincie Alicante, net in het binnenland van de Costa Blanca. De accommodatie ligt tussen Alicante en Valencia, dichtbij populaire kustplaatsen Jávea, Moraira, Altea en Denia. Het dorp Benissa is ook zeker een aanrader, voor supermarkten, restaurants en barretjes. 

Denia is een haven en vissersstadje waar de ferry’s naar Ibiza, Mallorca en de rest van de Balearen vertrekken. Maar het binnenland is ook een bezoek waard. Leuke dorpen in de buurt van de accommodatie: Lliber (het dorpje waartoe Marnes behoort) en buurdorpen Jalon, Parcent en Alcalali. Deze dorpen liggen allemaal in de Jalon Vallei en hebben een heerlijke landelijke charme.

Enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Check de website van Refugio Marnes en bekijk de beschikbaarheid. Je kunt Richard en Willem ook mailen voor beschikbaarheid/reserveringen of WhatsAppen:  0034 637063003 (Willem) of 0034 629874489 (Richard).

Refugio Marnes
Partida Marnes 85
03729 Lliber (Alicante)

Website:  www.refugiomarnes.com
Email-adres: enquiries@refugiomarnes.com

Laat je weten wat je van de blog vond? En als je richting Willem en Richard gaat, zijn we heel benieuwd hoe je het vond… 😊

Liefs

Terug naar blog

Reactie plaatsen