Villa Congusto in Alicante, aan de Costa Blanca in Spanje

De provincie Alicante, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, is een paradijs voor bourgondische vakantieliefhebbers. Zon, zee, strand, avontuur, cultuur en genoeg bezienswaardigheden, Alicante biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. We stellen graag Hans en Marion aan jullie voor. Zij zijn Nederlandse eigenaren van Villa Congusto, een verborgen plekje in de bergen.   

Villa Congusto ligt in Benigembla en is gemakkelijk bereikbaar vanaf Airport van Alicante en Valencia, wat het een toegankelijke en aantrekkelijke bestemming maakt voor zowel korte uitstapjes als langere vakanties. We adviseren om vanaf het vliegveld een auto te huren, zodat je overal makkelijk naartoe kunt rijden. Benigembla is een pittoresk dorpje gelegen in de prachtige provincie Alicante, Spanje. Een klein dorpje in de prachtige vallei Vall de Pop en slechts 30 minuten rijden van het Spaanse strand. De Vall de Pop is een prachtig groen dal met bergen, wijngaarden, olijven-, citrus- en amandelbomen. Eeuwenlang woonden de Moren hier en dat zie je nog steeds. Er is daarom meer dan genoeg te zien en te doen.

Benigembla biedt een authentieke Spaanse ervaring, weg van het massatoerisme, ideaal voor wie op zoek is naar een fijne rustige vakantiebestemming.  

Midden in dit prachtige gebied vind je Villa Congusto, een charmante Bed & Breakfast gerund door het Nederlandse gastvrije duo Marion en Hans. Villa Congusto is de perfecte uitvalsbasis om Alicante te verkennen. Gelegen in een rustige omgeving, biedt deze Villa comfortabele kamers, een mooie tuin en een groot zwembad om volledig tot rust te komen.

Het begon allemaal ruim twaalf jaar geleden, toen Hans en Marion elkaar opnieuw tegenkwamen nadat hun vorige huwelijken waren geëindigd. Hun dochters waren destijds vriendinnen op school, wat hen weer samenbracht. Al snel ontstond het idee om iets nieuws te beginnen, en Spanje stond bovenaan hun lijstje. Na jaren van drukte in Nederland en met een verlangen naar meer rust en ruimte, vonden ze hun droomplek in Benigembla. Ze waren op zoek naar een aangenaam klimaat en een ander leven. Wie wil nou niet gemiddeld 325 dagen zon per jaar? Villa Congusto, een verborgen plekje tussen de bergen en bossen, biedt een ideale accommodatie voor gasten die op vakantie willen bij Nederlandse eigenaren.

Hans, voormalig constructiemanager in de metaalindustrie, en Marion, voormalig wijkverpleegkundige, hebben met hun gastvrijheid en passie voor Spanje een unieke plek gecreëerd voor hun gasten. Hans, handig met klussen, heeft niet alleen de badkamers en keuken verbouwd, maar ook buiten allerlei fijne plekjes gecreëerd zoals een yogaplatform en een buitenkeuken. Natuurlijk waren er uitdagingen, zoals typisch Spaanse bouwgewoonten en technische problemen, maar ze hebben alles met enthousiasme aangepakt.

Bij Villa Congusto worden gasten hartelijk ontvangen met een drankje, hapje en een welkomstbord. Ze zijn trots op hun leven in Spanje en verwelkomen gasten graag voor een ontspannen vakantie onder de Spaanse zon. Hun liefde voor hun nieuwe leven in Spanje straalt door in alles wat ze doen, en ze zijn trots op wat ze hebben opgebouwd.

Hun vakantiehuis in Spanje is een paradijs met vier comfortabele slaapkamers, waarvan twee in een zelfstandig appartement met eigen ingang. Gasten kunnen genieten van een zwembad, een prachtige buitenkeuken en de mogelijkheid om fietsen te huren om de omgeving te verkennen. In de omgeving van Congusto kunnen gasten heerlijk wandelen, fietsen en genieten van lokale markten en Bodegas voor wijnproeverijen.

Populaire badplaatsen zoals Dénia, Jávea, Moraira en Altea liggen binnen handbereik, met hun charmante straatjes en lekkere restaurants waar je kunt genieten van verse ingrediënten en regionale specialiteiten. Ga voor een heerlijke paella of geniet van kleine Spaanse tapas. Gazpacho is natuurlijk ook ideaal voor de warme zomerdagen. En natuurlijk niet te vergeten Jamón Ibérico, de Spaanse ham, vaak gezien als delicatesse, het wordt gemaakt van Iberische varkens en is bekend om zijn rijke smaak. We hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet.

  

Na een dagje strand of avontuur kun je bij de volgende restaurants in Alicante gezellig zitten en lekker eten.  

  • The Food Bar (Moraira)
  • Xiringuito Olalà (Benissa)
  • Cala Clemence (Jávea)
  • Chabada (Jávea)
  • Terra Jávea Restaurante (Jávea)
  • Bar Restaurant El Campo (Jávea)
  • A La Fresca (Dénia)
  • Bar Trinquet (Benissa)
  • Alas L’Andragó (Moraira)

Verder is Lulu een leuke beachclub in Jávea, helemaal in bohemian style ingericht, we love it! Voor een goed ontbijt raden we Nomad hotel in Jávea aan. Hier heb je het typische Spaanse ontbijt.

Villa Congusto ligt anderhalf uur rijden ten zuiden van de populaire stad Valencia. Dénia, Jávea en Moraira liggen allemaal op ongeveer 40 minuten rijden van Congusto. We hebben een aantal tips voor leuke strandjes in Alicante voor jullie op een rijtje gezet.

Moraira

  • Cala El Portet
  • Platja del Portet de Moraira
  • Platja de l'Ampolla

Jávea/Xabia

  • Cala en Caló
  • Cala del Moraig
  • Cova Tallada (Prachtige grot aan de oceaan, te bereiken door te wandelen of te kajakken, met zwem- en snorkelvijvers.)

Voor natuurliefhebbers zijn de nabijgelegen natuurparken, zoals het Parc Natural del Montgó, een must-see. Maak prachtige wandelingen, fietstochten of gewoon een ontspannende picknick midden in de natuur. Na een dag vol avontuur en ontdekking keer je terug naar de rust en comfort van Villa Congusto, waar je kunt genieten van de warme gastvrijheid van Marion en Hans.

Scoor online je vliegtickets of rijd vanuit Nederland naar Villa Congusto, ook leuk, een roadtrip 😉. Wil je tussentijds een keer overnachten? Bekijk onze andere blogs met Bed & Breakfasts in Europa.

Dankjewel Marion en Hans voor jullie mooie verhaal! Jullie mogen meer dan trots zijn en we wensen jullie een hele fijne tijd in Spanje! Mocht je richting Hans en Marion gaan, willen we je heel veel plezier wensen. Laat je ons weten wat je ervan vond?

Voor boekingen:
https://villacongusto.com/

of tel: 0614534216

✈️ vliegveld Alicante of Valencia (je kunt uiteraard ook met de auto komen, met een overnachting in Frankrijk of Noord-Spanje)
📍 Camí del Mirabó, 03794 Benigembla, Alicante, Spanje

Liefs

Terug naar blog

Reactie plaatsen